Contact
X

Stuur ons een bericht

* = verplicht veld

Pieter van Vollenhovenprijs voor herbestemming landgoed Klarenbeek!

Geplaatst op: 26 mei 2016

201.58769a9c347bfcbc0b99b878f8e0af6a

Hoog bezoek vrijdagmiddag voor Rikie en Jan Richard Krepel van Landgoed Klarenbeek. Het echtpaar ontving de Pieter van Vollenhovenprijs, uit handen van Van Vollenhoven zelf, voor de wijze waarop ze hun landgoed in Klarenbeek een herbestemming hebben gegeven.

“Een kroon op ons werk en een hele eer”, noemt Rikie Krepel de prijs. “We zien het vooral als een stimulans om op deze manier door te gaan.”

Het echtpaar is de zevende generatie van de familie Krepel die op het landgoed werkt en woont. De familie Krepel begon in 1732 een koperpletterij op het terrein, in 1870 werd die omgevormd tot sigarenkistenfabriek. In 1950 kwam daar een deurenfabriek bij. Inmiddels is het landgoed een plek voor kunstexposities, zakelijke bijeenkomsten, bruiloften, meubelrestauratie en natuurrecreatie.

De jury prijst de manier waarop het echtpaar het erfgoed heeft weten te behouden. “De heer en mevrouw Krepel durfden oude patronen los te laten en verzamelden mensen om zich heen die hen konden helpen met de toekomst van het landgoedbedrijf”, stelt de jury van erfgoedspecialisten.

(bron: De Stentor)

Als VAB Architecten & Adviseurs zijn we zeer trots betrokken te zijn bij deze ontwikkelingen op landgoed Klarenbeek. De bouwbegeleiding van de renovatie/revitalisatie ligt in de handen van dhr. Bert Berkhof, hij houdt de vinger aan de pols gedurende het hele proces. Als team VAB feliciteren wij de fam. Krepel met de welverdiende prijs!

maxresdefault

« Terug naar het nieuwsoverzicht